Möt vår medarbetare Per Andersson

Per Andersson - enhetschef energi och vatten

Det bästa med mitt arbete är mina medarbetare och att jag får vara del i att skapa en bättre framtid för miljön och klimatet. Det finns en oerhörd framåtanda hos medarbetarna och jag tror jag talar för alla när jag menar att det är härligt att varje dag få gå till jobbet och arbeta för en cirkulär värld. Det är klart att det inte är något man tänker på hela tiden, men det är rätt häftigt med exempelvis biogasen och biogödslet. Hur vi förädlar regionens matavfall till två nya hållbara produkter!

Mitt uppdrag är mycket brett och vi är i slutet av en omorganisation, där vi har samlat de tekniska anläggningarna (deponi, biogas, verkstad, lakvattenhantering med mera) under den enhet jag är chef för. Självklart är det energikrävande med en omorganisation, men vi gör det eftersom vi tror det kommer något gott ur det. Genom att samla de tekniska delarna under samma tak får vi gemensamt en mycket hög kompetens som kommer ge synergier i vårt arbete. Det kommer i slutändan ge än mer tillbaka till samhället. 

Det värdeord som ligger mig lite extra varmt om hjärtat av VMAB:s värdeord är “framåtanda”. Jag arbetar på det som en gång var en “gammal soptipp” men idag är det något helt annat. Det är ett miljöföretag där vi arbetar med en av världens viktigaste frågor just nu. Hur vi ska bidra till att rädda klimatet och miljön!