Vi söker en Avdelningschef cirkulära tjänster

Vill du arbeta som chef i en innovativ verksamhet och möjliggöra att fler blir miljöhjältar? Då kan denna tjänst vara något för dig. Tveka inte att skicka in din ansökan!

Vi söker en Avdelningschef Cirkulära tjänster. Avdelningen ansvarar för att förädla inkommande material till säljbara produkter, tex biogas, biogödsel, flis och jord. Som chef kommer du att leda och utveckla denna verksamhet innefattande ca 20 medarbetare. Vill du arbeta i en teknisk, innovativ och affärsinriktad verksamhet? Vill du dessutom få en strategisk och ansvarsfull roll där du med din erfarenhet som chef leder och utvecklar andra? Som Avdelningschef hos oss får du möjlighet att göra skillnad, både för dina medarbetare, våra affärer och för samhället i stort.

Ditt anställningserbjudande
Som Avdelningschef Cirkulära tjänster får du chans att arbeta i en strategisk, operativ och varierad roll. Du tillhör en avdelning som erbjuda kunder optimala lösningar för hållbar, kretsloppsanpassad återvinning. I ansvaret ingår att utveckla våra cirkulära tjänster, vår biogasanläggning och vår lakvattenhantering. Dessa är centrala och viktiga delar av vår verksamhet. Våra värdeord är Mod och Kompetens vilka genomsyrar vår verksamhet. Vi har ett innovativt företagsklimat som säkerställer att vi är i framkant gällande miljötekniska lösningar. VMAB är på en utvecklingsresa, "från tipp till miljöföretag", till vilken du starkt kommer att bidra.

Dina arbetsuppgifter

  • Ansvara för personal, resultat och budget för din avdelning
  • Ansvara för förädlingens metoder, ytor och avsättningsmöjligheter
  • Ansvara för vår biogasprocess
  • Ansvara för hantering av sluttäckta deponier, lakvattensystem och tillhörande anläggningsdelar
  • Inom verksamhetsområdet ansvara för att vi uppfyller våra förpliktelser enligt avtal med kunder och leverantörer.
  • Samverka med chefer och funktioner internt för att säkerställa effektivitet och lönsamhet i våra processer och affärer
  • Extern rapportering och uppföljningsmöten till myndigheter och andra intressenter
  • Aktivt inhämta inspiration från omvärlden samt delta i relevanta nätverk
  • Säkerställa att företagets policys, principer och rutiner följs

Värt att veta
Du kommer att ansvara för ett team om ca 20 medarbetare, varav 4 är direktrapporterande. Din närmsta chef är VD som har ett inkluderande, resultatfokuserat och engagerat ledarskap. Du kommer att ha en aktiv roll i ledningsgruppen. Det finns möjlighet att arbeta hemifrån 2 dagar per vecka.

Våra förväntningar
Du har erfarenhet av personalansvar med förmågan att leda och utveckla andra. Ditt ledarskap är inkluderande och delegerande. Du är van att ha ett resultat- och budgetansvar. Kommer du från en teknisk eller producerande verksamhet, är det meriterande, men inget krav. Du har en erfarenhet av att beställa och själv styra projekt. Då vi har ett innovativt arbetsklimat söker vi dig som är van att arbeta agilt och förbättringsinriktat.

Du har en högskoleutbildning i grunden eller likvärdig erfarenhet. Du har goda kunskaper i svenska, i både tal och i skrift. Då rollen innefattar internationella kontakter behöver du känna dig bekväm med att kommunicera på engelska.

Som person är du affärsinriktad med förmåga att se möjligheter till lönsamma affärer. Du har en god beslutsförmåga och är bra på att lösa problem. Du är en god kommunikatör och även bra på att skapa relation till och samarbeta med andra, på alla nivåer i organisationen. Att bidra till en förbättrad miljö är något som engagerar dig.

Placeringsort: Mörrum, Karlshamn kommun
Start: Med hänsyn till uppsägningstid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Heltid med möjlighet att jobba hemifrån 2 dagar/veckan
Lön: Individuell lönesättning

I denna rekrytering samarbetar Västblekinge Miljö AB med TNG Lead.
Vid frågor kontakta gärna ansvarig Rekryteringskonsult Angelina Nilsson, angelina.nilsson@tng.se
Ansökan tas emot via vår webbsida www.tng.se
Vi tar gärna emot dina handlingar snarast med sista ansökningsdag den 14 april 2023.
Ansökningar via epost mottages ej pga GDPR.

Mer om Västblekinge Miljö AB 

Västblekinge Miljö AB (VMAB) är ett kommunalt bolag som ägs av kommunerna Karlshamn, Sölvesborg och Olofström. VMAB är ett ansvarsfullt miljöföretag med fokus på framtiden. Vår uppgift är att samordna avfallshanteringen i de tre kommunerna Karlshamn, Sölvesborg och Olofström. Där har vi ansvaret för planering, mottagning, sortering, ökad återvinning, drift av biogasanläggning, transporter, återvinningscentraler, information och kundtjänst. VMAB driver med egen personal, avfallsanläggningen i Mörrum, där finns också huvudkontoret. Återvinningscentralerna drivs av egen personal, medan transporterna av hushållsavfall utförs av entreprenörer.

Visste du att Västblekinge Miljö AB...
var en av de första i Sverige med fyrfackslösningen?
var först i Skandinavien att bygga en torrötningsanläggning för biogas?

Lär mer och gör din ansökan här!