Återvinningscentraler

Våra återvinningscentraler är naturligtvis till även för dig som är företagare. När du kommer hit för att lämna olika sorters avfall finns personal på plats för att visa dig tillrätta och svara på eventuella frågor om hur du sorterar avfallet.

På återvinningscentralerna kan du lämna samma slags avfall som på en återvinningsstation plus elavfall, farligt avfall samt grovavfall som trädgårdsavfall (ej Tubbaryd), trä, deponi, schaktmassor, wellpapp, brännbart, järn och metallskrot.Som företagare kan du ansöka om vårt företagskort, för att mot en avgift på 150 kr exkl. moms per tillfälle (gällande pris 2020) lämna upp till två kubikmeter på återvinningscentralen. Har du mer avfall än två kubikmeter vänder du dig till avfallsanläggningen i Mörrum. Mängder över två kubikmeter debiteras enligt gällande prislista.
Observera att asbest endast kan lämnas på vår anläggning i Mörrum och då skall vara inplastad.

Trygghet med hjärtstartare

VMAB följer Svensk Standard Hjärtsäker Zon ss28000. Trygghet för våra besökare och vår personal är en självklarhet. Återvinningscentraler är därför utrustade med hjärtstartare och vår personal utbildas årligen i D-HLR.