Välkommen till Västblekinge Miljö AB

Primary tabs

Julhandeln slår nytt försäljningsrekord år efter år, något som är dåligt både för vårt klimat och våra plånböcker. Många köper inte second hand eftersom de tror att det är omständligt att hitta det som de är ute efter. Ta den här julen som start att ge bort en mer hållbar julklapp till nära och kära, här har vi listat fyra hållbara julklappstips!

  • Något hemmagjort

Att ge bort något du gjort själv är ofta väldigt uppskattat och det visar att du verkligen ansträngt dig. En burk med hemmagjorda kakor, egenkokad marmelad eller en tygkasse du sytt av något fint tyg du inte längre använder är bara några av de saker som är lätta att göra och uppskattade att få!

  • Kunnande och tid

Är du duktig på något speciellt? Kanske att sätta upp hyllor, fixa med bilen eller lösa datorproblem? Är du inte duktig på handarbete kanske du kan ge bort middagar, brunch eller varför inte ett eget klippkort på massage. Din tid är perfekt att ge bort i julklapp!

  • Något begagnat

2018 var årets julklapp det återvunna plagget. Fantastiskt tycker vi på VMAB, då begagnade plagg sparar hela 97 procent av energin som skulle använts för att tillverka ett nytt plagg. Men det är ju inte bara kläder som kan ges bort begagnade, leksaker, serviser, inredning eller varför inte hemelektronik? Listan kan göras lång! Att ge bort något fint som någon annan använt och älskat visar att du är en miljömedveten människa som hänger med i din tid.

  • En upplevelse

Upplevelser är ofta uppskattade att få och i regel bättre för klimat och miljö. Ge bort ett spabesök, biljetter till en konsert eller teater, gå på lekland eller ge bort en kurs i något som personen är intresserad av. Det finns hur mycket roligt som helst att hitta på!

Glöm inte heller bort att skänka till de som inte har något. I samarbete med Human Bridge kan du på alla våra återvinningsstationer lämna dina kläder och textilier som du inte längre använder och som sedan sorteras och går till secondhandförsäljning, humanitära insatser samt även olika former av återvinning. Vi tar emot både hela och trasiga begagnade kläder, plagg, underkläder, sängkläder, handdukar, hushållstextilier. Endast hela skor (om möjligt i par och hopknutna), hattar, filtar, handväskor, bälten, accessoarer.

Om du vill ha hjälp så finns vi tillgängliga i chatten nu!

Share this content.

Frågor på det?

Tveka inte att kontakta oss eller läsa igenom vår FAQ om du har några frågor eller funderingar!

FAQ >

0454 - 593 59
kundtjanst@vmab.se

För tömning inom 24 timmar, 2 timmar vänligen kontakta Kundtjänst på telefon 0454-59359

VMAB erbjuder dig med enskild avloppsanläggning kostnadsfri sms- eller e-post-avisering inför slamtömning framöver. 
Aviseringen skickas till din mobiltelefon/e-postadress innan tömning och även när tömningen är utförd.

Grovavfall hämtas inom två veckor efter beställning till Kundtjänst. Du får max lämna 10 kolli grovavfall inklusive vitvaror (spis, diskmaskin eller tvättmaskin). Maxvikt per kolli är 40 kg och längd 180 cm. Avfallet skall stå ute vid tomtgränsen på avhämtningsdagen.

Kundtjäntst återkopplar gällande vilken dag hämtningen kommer att ske

För andra abonnemangsalternativ kontakta Kundtjänst

Kontaktuppgifter till dig som anmäler ägarbyte
Fastighet som ska genomgå ägarbyte
Kontaktuppgifter till nuvarande fastighetsägare
Ny adress till nuvarande ägare
Kontaktuppgifter till ny fastighetsägare