Madrassbytardags?

Sluta skräpa ner!

En bäddmadrass rekommenderas att man byter var 7-8 år. När det är dags för byte så åker man till vår återvinningscentral och slänger den gamla utslitna madrassen. 

På landsbygdsstationen i Rönås slängde du din bäddmadrass, täcken och kuddar rakt in på golvet. Inget avfall hör hemma på golvet! Madrasser, täcken och kuddar lämnar du på vår återvinningscentral i Olofström. Ditt skräp blev nu vår börda och vi får ordna dit extra personal för att städa och forsla bort detta avfall.

Att lära sig veta vilket avfall som kan lämnas på våra landsbygdsstation eller om det skall lämnas på vår återvinningscentral i Olofström tar högst några minuter. För att göra det enkelt kan du ställa dig själv några frågor:

1. Är avfallet farligt eller gifitigt för vår miljö? - Åk till vår återvinningscentral
2. Har avfallet sladd ? - Åk till vår återvinningscentral
3. Är avfallet för stort för sopkärlet? - Åk till vår återvinningscentral, släng inte avfallet på golvet. Det hör inte hemma där!

Bild av Joakim Nilsson, kostchef Olofströms kommun

Medvetet arbete med att minska matsvinnet

Västblekinge Miljö AB har ett mål som säger att matsvinnet från kommunernas verksamheter ska minska till år 2025 i jämförelse med år 2018. Här kan du läsa om hur Olofströms kommun arbetar med minskning av matsvinn i sina kommunala verksamheter.

Från vänster till höger Anders Lindgren, Arsim Hasani och Morgan Karlsson Baeckström

Möt våra medarbetare Anders “Linkan” Lindgren, Arsim Hasani och Morgan Karlsson Baeckström

Här presenterar vi våra medarbetare Anders “Linkan” Lindgren, Arsim Hasani och Morgan Karlsson Baeckström som är miljötekniker vid Tubbaryd ÅVC

Bild på medarbetare Per Andersson

Möt vår medarbetare Per Andersson

Här presenterar vi vår medarbetare Per Andersson som är enhetschef för energi och vatten. Läs mer om hans arbete här.