Välkommen till Västblekinge Miljö AB

Primary tabs

Har du målat om under sommaren? Kanske fräschat upp utemöblerna? Så härligt! Men har du koll på hur du egentligen ska sopsortera färg och färgburkar? Målarfärg, lack och lim innehåller ofta olika typer av farliga lösningsmedel och andra ämnen som är skadliga för miljön, och ska därför alltid sorteras som farligt avfall. Överbliven målarfärg, impregneringsmedel, lim och även nagellack och sprayflaskor ska alltid lämnas till en återvinningscentral eller en miljöstation.

Förpackningar med färgrester, även intorkade, lämnas också in där även om färgen är vattenlöslig. Om burken är urskapad och torr kan den lämnad i återvinning i behållare för plast- eller metallförpackning. Om avfallet inte lämnas i sin originalförpackning är det viktigt att det står på den vad den innehåller. 

Häll inte ut din färg eller lösningsmedel i avloppet, inte ens om färgen är vattenlöslig. Reningsverken kan inte ta bort de farliga ämnena, utan de följer med ut i vattendragen vilket i sin tur skadar miljö och djurliv. Även vattnet och behållaren som du har rengjort dina penslar i ska lämnas in till din närmsta miljöstation eller återvinningscentral som kan ta emot farligt avfall. 

Hos oss på VMAB kan du hyra ett skräpsläp för att lättare få ditt skräp till återvinningen! Klicka in på länken här för att boka och läsa mer.

Om du vill ha hjälp så finns vi tillgängliga i chatten nu!

Share this content.

Frågor på det?

Tveka inte att kontakta oss eller läsa igenom vår FAQ om du har några frågor eller funderingar!

FAQ >

0454 - 593 59
kundtjanst@vmab.se

För tömning inom 24 timmar, 2 timmar vänligen kontakta Kundtjänst på telefon 0454-59359

VMAB erbjuder dig med enskild avloppsanläggning kostnadsfri sms- eller e-post-avisering inför slamtömning framöver. 
Aviseringen skickas till din mobiltelefon/e-postadress innan tömning och även när tömningen är utförd.

Grovavfall hämtas inom två veckor efter beställning till Kundtjänst. Du får max lämna 10 kolli grovavfall inklusive vitvaror (spis, diskmaskin eller tvättmaskin). Maxvikt per kolli är 40 kg och längd 180 cm. Avfallet skall stå ute vid tomtgränsen på avhämtningsdagen.

Kundtjäntst återkopplar gällande vilken dag hämtningen kommer att ske

För andra abonnemangsalternativ kontakta Kundtjänst

Kontaktuppgifter till dig som anmäler ägarbyte
Fastighet som ska genomgå ägarbyte
Kontaktuppgifter till nuvarande fastighetsägare
Ny adress till nuvarande ägare
Kontaktuppgifter till ny fastighetsägare