Välkommen till Västblekinge Miljö AB

Primary tabs

Från och med den 1 mars i år kommer vi på VMAB inte längre att ta emot trädgårdsavfall i Tubbaryd. Det på grund av den allvarliga olycksrisk som uppstår när flaket ska lastas och köras till vår anläggning i Mörrum.
Tubbaryds återvinningscentral är mycket liten och utan möjligheter att utökas, och det är därför inte möjligt att hantera trädgårdsavfall där på samma sätt som på centralerna i Mörrum, Sölve och Olofström.

Vad kan jag göra istället?

På VMAB erbjuder vi sedan många år en etablerad tjänst för hämtning av trädgårdsavfall i kärl till alla villa- och fritidsfastigheter samt även för flerbostadshus och detta till självkostnadspris. Sannolikheten är stor att vi redan finns i just ert område eller i närheten, med vårt fordon som vi hämtar trädgårdsavfall med. Ju mer avfall vi kan hämta upp under våra nuvarande trädgårdsturer desto mer transporteffektiva blir vi, vilket främjar klimatet.

Vi har även en tjänst där vi erbjuder hämtning av trädgårdsavfall i storsäck. Säcken skaffar ni hos VMAB, placerar den i trädgården och beställer tömning först när säcken är full. Vi ombesörjer då hämtning av avfallet och planerar det ihop med andra transporter som vi skall utföra. Vid större mängder trädgårdsavfall kan ni ringa till oss och beställa ett flak gemensamt med era grannar, som vi hämtar och tömmer. Klimatsmart och mer miljövänligt eftersom god planering och samtransporter påverkar miljön mindre negativt.

Vill man som trädgårdsägare i Karlshamn köra sitt avfall själv är man självklart varmt välkommen till vår återvinningscentral i Mörrum.

Allt avfall som kommer till återvinning är ett steg mot rätt riktning.

Om du vill ha hjälp så finns vi tillgängliga i chatten nu!

Share this content.

Frågor på det?

Tveka inte att kontakta oss eller läsa igenom vår FAQ om du har några frågor eller funderingar!

FAQ >

0454 - 593 59
kundtjanst@vmab.se

För tömning inom 24 timmar, 2 timmar vänligen kontakta Kundtjänst på telefon 0454-59359

VMAB erbjuder dig med enskild avloppsanläggning kostnadsfri sms- eller e-post-avisering inför slamtömning framöver. 
Aviseringen skickas till din mobiltelefon/e-postadress innan tömning och även när tömningen är utförd.

Grovavfall hämtas inom två veckor efter beställning till Kundtjänst. Du får max lämna 10 kolli grovavfall inklusive vitvaror (spis, diskmaskin eller tvättmaskin). Maxvikt per kolli är 40 kg och längd 180 cm. Avfallet skall stå ute vid tomtgränsen på avhämtningsdagen.

Kundtjäntst återkopplar gällande vilken dag hämtningen kommer att ske

För andra abonnemangsalternativ kontakta Kundtjänst

Kontaktuppgifter till dig som anmäler ägarbyte
Fastighet som ska genomgå ägarbyte
Kontaktuppgifter till nuvarande fastighetsägare
Ny adress till nuvarande ägare
Kontaktuppgifter till ny fastighetsägare