Äntligen Återbruk!

Efter nästan ett års nedstängning av återbruksverksamheten är det nu dags för VMAB att återuppta verksamheten. Målet är att främja både en hållbar miljö och ekonomi genom att erbjuda återbrukstjänster på samtliga av våra fem återvinningscentraler.

Från och med den 2 april 2024 kommer insamlingen av återbruk att påbörjas på VMAB:s återvinningscentraler. Genom att öppna upp för återbruk ges invånarna i kommunen större möjligheter att lämna in sina prylar för återanvändning istället för att kasta dem som avfall. Detta initiativ syftar till att minska mängden avfall i samhället och samtidigt uppmuntra invånarna att återbruka mer.

– Det var väldigt tråkigt att vi fick stänga ned våra återbruk förra året. Det har varit saknat av många men jag var bestämd om att det skulle i gång igen redan då och nu är vi här, säger Tommy Eriksson, Enhetschef för ÅVC

Ett saknat koncept

Återbruksverksamheten har saknats av många, och nu är den äntligen igång igen. Istället för att driva verksamheten själva, har VMAB anlitat erfarna aktörer inom området. 

– Något som är väldigt roligt är att vi har med oss våra tre ägarkommuner genom respektive arbetsmarknadsenhet. Förutom ägarkommunerna så har vi även två större aktörer, Human Bridge och Emmpatus med oss. De jobbar båda med miljö, bistånd och sociala insatser. Tillsammans kommer detta bli ett starkt och hållbart återbruk, säger Annie Johansson, Teamleader ÅVC.

Fler ska ha råd!

Att återbruka är viktigt både ur miljösynpunkt men även från en ekonomisk vinkel. På våra återvinningscentraler har du möjligheten att lämna in dina prylar till återbruk. Här kan du lämna in allt från möbler och porslin till leksaker och kläder. 

– Personer och familjer kan få råd med saker de normalt sett inte skulle ha, ifall de hade köpt enbart nyproducerat, säger Filip Holmström, Kundservicechef. 

Porträttbild på Oscar Malm

Välkommen Oscar Malm!

Oscar Malm, ansvarig för affärsutveckling hos oss på VMAB!

Porträttbild på Karl Fast

Välkommen Karl Fast!

Karl Fast, avdelningschef för Cirkulära tjänster hos oss på VMAB!

Filip med en hjärtstartare framför en VMAB-lastbil

Hjärtstartare på väg

VMAB rustar nu upp sina servicebilar med hjärtstartare för ökad säkerhet och trygghet för både personal och kunder.

Se fler nyheter

Privat Företag