Hållbarens återbruk har öppnat i Tubbaryd!

På återvinningscentralen i Tubbaryd hittar du nu en container där vi tar emot gamla och trasiga saker som kan få ett nytt liv istället för att slängas. Arbetscentrum skapar sedan nya prylar som säljs i Hållbaren! 

Hållbarhet och återbruk går hand i hand

Skänk dina gamla prylar till Arbetscentrum via oss på VMAB som sedan återbrukas. Det kan vara ett gammalt fönster, en cykel som är sönder eller andra prylar som är redo att skrotas men som istället kan repareras eller göras om.

Sakerna som lämnas in återbrukas på olika sätt genom sysselsättningsverksamhet, arbetsträning, praktik och tidsbegränsade anställningar på Arbetscentrum.
När prylarna är upprustade säljs de i deras butik – Hållbaren. Här kan man även köpa prylar som personalen på Arbetscentrum har tillverkat själva helt från grunden.

Du hittar Hållbaren i samma lokaler som Fritidsbibblan, på Boktryckargatan 3 i Karlshamn. Ett nyttigt miljö-samarbete som skapar möjligheter!
 

Vad är Arbetscentrum?

Arbetscentrum är för dig som behöver extra stöd och hjälp för att komma ut i arbete eller studier. Det är en stor arbetsplats med många verksamheter och stor mångfald, där alla har olika förutsättningar. Insatser hos Arbetscentrum är alltid individuella och majoriteten är anvisade av Arbetsförmedlingen eller Försörjningsenheten.

En plats för alla
På Arbetscentrum bedrivs olika verksamheter. Här finns Fritidsbibblan där du kan låna sport- och fritidsprylar gratis.Städbilar som städar Karlshamns gator, cykelbanor och torg. Utegruppen tar hand om trädgårdsarbeten och snöskottning till invånare i kommunen.

I Arbetscentrums lokaler finns en cykelverkstad, en större verkstad, målarverkstad demonteringsavdelning, tvätt och städ, matsal och en trädgård som Arbetscentrum driver och tar hand om.

Porträttbild på Farhad

Välkommen Farhad Towfighian!

Farhad Towfighian, kundservicemedarbetare på VMAB!

Porträttbild på Oscar Malm

Välkommen Oscar Malm!

Oscar Malm, ansvarig för affärsutveckling hos oss på VMAB!

Grävmaskinist_prew

Vi söker Grävmaskinist till vår återvinningsanläggning!

Har du erfarenhet av att framföra grävmaskin med grip samt även kanske kan hantera hjullastare? Tycker du om att arbeta gemensamt i grupp men också under eget ansvar? Då kan tjänsten som Grävmaskinist hos VMAB vara något för dig!

Se fler nyheter

Privat Företag