50 kg plastskräp per meter kust 2040

Fram till år 2040 kommer det årliga flödet av plast ut i världens hav att tredubblas. Det slår en expertgrupp fast i en ny rapport, Breaking the plastic wave.

I rapporten från Pew Charitable Trusts och Systemiq, som de tagit fram med hjälp av University of Oxford, Ellen MacArthur Foundation, University of Leeds och havsorganisationen Common Seas, redovisas nu flera oroväckande siffror. Bland annat kommer mängden plast som årligen flödar ut i havet tredubblas till år 2040, vilket innebär att mängden kommer motsvara cirka 50 kg för varje meter havskust i hela världen om inga ytterligare åtgärder tas.

Det finns fyra stycken trender som pekas ut som drivande i den negativa utvecklingen, bland annat att det fortfarande tillverkas mycket plats runt om i världen som inte går att återvinna, samt att befolkningsmängden ökar globalt.

I rapporten slås det också fast att de åtgärder som görs idag, via företagsnivå eller genom EU-direktiv eller liknande, är otillräckliga för att bromsa utvecklingen. Om alla initiativ implementeras till 2040 kan läckaget av plast bli 7 procent mindre än om inget görs, men det innebär ändå att ökningen blir cirka 147 % till 2040. Var rädd om vår natur!

Läs hela rapporten här:

https://www.pewtrusts.org/en/research-and-analysis/articles/2020/07/23/breaking-the-plastic-wave-top-findings

Ny tjänst biogas

Vi söker en Produktionschef – Biogas

Är du en lyhörd och tydlig ledare som kan bygga förtroende? Vill du ansvara för och utveckla, leda och fördela arbetet inom biogasavdelningen? Då kan tjänsten som produktionschef för biogas hos VMAB vara något för dig!

Driftstörning VMAB

Driftstörningar efter IT-attack

VMAB har drabbats av en driftstörning efter en IT-attack. Flera av våra system är påverkade.

Automatisk Företagsfakturering på VMAB

Företagsfakturering

Automatisk fakturering för ditt företag! Smidigare besök på våra ÅVC för dig som är företagare.

Se fler nyheter

Privat Företag