De bästa utvecklingsresorna börjar inifrån

De bästa utvecklingsresorna börjar inifrån – så även hos oss på Västblekinge Miljö AB! 
Med start från årsskiftet har vi en ny organisationsstruktur. För dig som är kund innebär detta inga förändringar i vår service till dig. Däremot ger det oss verktyg att bli tydligare, mer effektiva och skapa bättre samarbeten. Målet är att förbättra våra tjänster, fortsätta arbeta för en god ekonomisk hushållning och på bästa möjliga sätt vara redo inför framtiden. 
– Det här är nästa steg på vår resa från att vara en ”tipp” till ett miljöföretag, säger Susanna Strandberg, vd på VMAB.

Omvärldens krav ökar

För varje dag som går ökar omvärldens krav inom miljöfrågor. Från ett tidigare retroaktivt agerande, med fokus på insamling av avfall, går utvecklingen mot att agera mer proaktivt och cirkulärt. Som miljöföretag ska vi både förebygga avfall och hantera det som den resurs det är genom återbruk och återvinning.

Den nya organisationen
Detta nya förhållningssätt måste också återspeglas i VMAB:s organisation. Vid årsskiftet gjordes därför en omorganisation, där vi har delat upp vår verksamhet i två områden: Renhållningsservice och Cirkulära tjänster. Den första fokuserar på VMAB:s kärnuppdrag – kundmötet och insamling av resurser. Den andra arbetar med att skapa miljövinster och avsättning för de insamlade resurserna, som att till exempel utvinna biogödsel och biogas.

Bidra än mer till utvecklingen
För oss på VMAB är det här ett stort och spännande steg som innebär ett gediget internt arbete under hela 2021. Men även om mycket sker på insidan, fortsätter verksamheten som vanligt för kunderna.
– Vårt uppdrag är detsamma och vi ska göra samma saker, men förhoppningsvis kommer våra kunder märka att vi blickar mer framåt och bidrar än mer till utvecklingen inom miljöfrågor, säger Susanna Strandberg.

Syftet med VMAB:s omorganisation

– Skapa tydlighet i kärnuppdraget och varför Västblekinge Miljö finns.

– Skapa en effektivare organisation med fokus på samarbete, tillit och gemenskap.

– Skapa strategi i arbetsmetod och mötet med framtiden som ett miljöföretag av bästa klass.

Grävmaskinist_prew

Vi söker Grävmaskinist till vår återvinningsanläggning!

Har du erfarenhet av att framföra grävmaskin med grip samt även kanske kan hantera hjullastare? Tycker du om att arbeta gemensamt i grupp men också under eget ansvar? Då kan tjänsten som Grävmaskinist hos VMAB vara något för dig!

Ny tjänst biogas

Vi söker en Produktionschef – Biogas

Är du en lyhörd och tydlig ledare som kan bygga förtroende? Vill du ansvara för och utveckla, leda och fördela arbetet inom biogasavdelningen? Då kan tjänsten som produktionschef för biogas hos VMAB vara något för dig!

Driftstörning VMAB

Driftstörningar efter IT-attack

VMAB har drabbats av en driftstörning efter en IT-attack. Flera av våra system är påverkade.

Se fler nyheter

Privat Företag