– Mötet med kunder och kollegor gör mig glad varje dag!

Det här är Dennis. Han jobbar som lastbilschaufför hos oss men rattar skickligt även hjullastare och grävmaskin.

Kundmötet är bland de roligaste

Om du är en av dem som köpt jord av oss i vår jordkampanj är möjligheten stor att det var just Dennis du träffade. – Kundmötet är bland de roligaste, berättar Dennis. Varje kund kan ha olika behov och önskemål och det är roligt att få se vad kunder ska använd jorden till som de köper, jag har till exempel fått se några fantastiska rabatter och växthus.

Arbetet på VMAB avseende jord handlar om att vi tar hem vanlig grundjord/matjord och blandar olika sorter av kompost, jord och sand för att få till fem olika sorters jordkvalitet som vi sen säljer till kunderna. – Jordkunderna är alltid så nöjda, säger Dennis, och nöjda kunder som pratar med varandra ger förstås fler nöjda kunder.

En arbetsdag för Dennis börjar för det mesta klockan 7 och det kan handla om allt från hämtning av sopor, körning av olika sorters skräp från återvinningscentralerna och utkörning av jord fram till arbetsdagens slut klockan 16. Varje kväll får Dennis ett mail från återvinningscentralerna med information om de baljor/containrar/flak som ska hämtas. – Jag kör till vår anläggning i Mörrum, kör upp på vågen och väger in brännbart, deponi eller vad det må vara, sen räknar de på hur många ton man jag har i min last och sen går transporten ut, beskriver Dennis. Vissa resor går till både Hässleholm och Malmö eftersom en del av hushållssoporna och restavfallet hanteras där. 

Försöker vara en miljöhjälte

– Jag försöker verkligen vara en miljöhjälte när jag arbetar på VMAB. I stort sett kör jag aldrig tomt utan planerar så att det finns något att hämta där jag ska lämna av något. Planeringen är A och O annars fungerar det inte. Inför varje kund ska det planeras, vägas, kommuniceras, köras och jag och mina kollegor ser till att få det så effektivt som möjligt. Det är ett  riktigt teamwork! 

Dennis berättar varmt om sitt arbete, hur han slutade hos VMAB för att prova på ett annat jobb men snart kom tillbaka när längtan efter glada kunder och kollegorna blev för stor. – Stämningen bland kollegorna är så bra.

Jag har alltid ett leende på läpparna på jobbet, efter att ha fått prata en stund med kollegorna och efter de fina mötena med kunderna jag har förmånen att träffa varje dag!