Vad kan du göra åt skräpet?

Skräp finns överallt – i hemmet, i naturen och i havet. En av de vanligaste källorna till nedskräpning är plasten, som när den hamnar i naturen orsakar stora problem för både djur, människor och miljö. Det kostar även pengar som skulle kunna användas till bättre ändamål.

Vad kan du göra åt skräpet?

Var ett föredöme för andra
Visa andra vad som är rätt att göra genom att slänga ditt skräp på rätt ställe. Du kan också plocka upp skräp som du ser ligga på marken.

Ta med ditt skräp hem
Ta med dig en påse för skräp när du är utomhus så att du kan ta hand om ditt skräp om det inte skulle finnas en papperskorg i närheten.

Påverka dem du känner
Berätta för alla du känner varför det är så dåligt att skräpa ner. Ju mer människor vet, desto mindre är risken att de skräpar ner.

Minimera användandet av engångsplast
Undvik att använda sånt som bara är gjort för att användas en gång. Till exempel kan du låta bli sugrör, plastlock och plastbestick.

Ta med en egen kasse till affären
Se till att du har med dig en kasse när du går och handlar så att du inte behöver köpa en ny varje gång.

Grävmaskinist_prew

Vi söker Grävmaskinist till vår återvinningsanläggning!

Har du erfarenhet av att framföra grävmaskin med grip samt även kanske kan hantera hjullastare? Tycker du om att arbeta gemensamt i grupp men också under eget ansvar? Då kan tjänsten som Grävmaskinist hos VMAB vara något för dig!

Ny tjänst biogas

Vi söker en Produktionschef – Biogas

Är du en lyhörd och tydlig ledare som kan bygga förtroende? Vill du ansvara för och utveckla, leda och fördela arbetet inom biogasavdelningen? Då kan tjänsten som produktionschef för biogas hos VMAB vara något för dig!

Driftstörning VMAB

Driftstörningar efter IT-attack

VMAB har drabbats av en driftstörning efter en IT-attack. Flera av våra system är påverkade.

Se fler nyheter

Privat Företag