Vi söker en Produktionschef – Biogas

Vi behöver stärka teamet med ytterligare en miljöhjälte med kunskaper från produktion inom industri eller biogas som ska ansvara för vår biogasanläggning – kan det vara du?

På VMAB ser vi inte biogas som enbart en avfallslösning utan också som en hållbarhetsstrategi för hela samhället. Biogasanläggningen omvandlas varje år 15 000 ton matavfall till 2,4 miljoner kubikmeter fordonsgas vilket motsvarar 2,6 miljoner liter bensin.

Vi behöver stärka teamet med ytterligare en miljöhjälte med kunskaper från produktion inom industri eller biogas som ska ansvara för vår biogasanläggning – kan det vara du?

Västblekinge Miljö AB är ett kommunalt miljöföretag som ser till att avfall inom kommunerna Karlshamn, Sölvesborg och Olofström tas om hand på bästa sätt. På anläggningen i Mörrum är vi ca 45 medarbetare. 

Du kommer att ansvara för och utveckla, leda och fördela arbetet inom biogasavdelningen som består av fem personer. Du säkerställer drift och underhåll av produktionsanläggningen där säkerhetsarbete och arbetsmiljöarbete alltid går först! 

I uppdraget som produktionschef ingår:

 • Leda och fördela arbetet för biogasaffären.
 • Arbetsmiljöansvarig samt resultatansvarig.
 • Verka som projektledare för både större och mindre projekt.
 • Att som medlem i avdelningens ledningsteam tillsammans med övriga inom ledningsteamet aktivt bidra till att utveckla, leda och följa upp avdelningens verksamhet.
 • Personalansvar för ca 5 personer.
 • Att inom ramen för den egna affärsenhetens verksamhet stötta vid rapportering och information till myndigheter och andra instanser utförs enligt krav.
 • Ekonomisk styrning för att affären görs på en miljö samt kostnadseffektivt sätt.
 • Upprätthålla en beredskapsorganisation.
 • Gasföreståndare. 

Dina egenskaper:
Till tjänsten som Produktionschef söker vi dig som är en lyhörd och tydlig ledare som kan bygga förtroende. Ditt coachande förhållningssätt och din förmåga att kommunicera är nyckeln till att låta våra medarbetare utvecklas och växa.

Din drivkraft och initiativförmåga är kärnan i vår strävan efter kontinuerlig förbättring, och med ett strukturerat och metodiskt arbetssätt bidrar du till en arbetsmiljö där varje dag blir lite bättre. Du är en trygg person och har förmågan att ta dig an utmanande situationer med ett bevarat lugn. 

För oss är det viktigt att du är en rättvis och utmanande ledare som har förmåga att se möjligheter och gillar utmaningar med leveransfokus. Som person är du motiverande och har förmåga och vilja att bygga en positiv kultur där inget är omöjligt.

Dina kunskaper: 

 • Du har utbildning på lägst gymnasienivå.
 • Tidigare erfarenhet från industriell produktionsmiljö eller liknande processindustri, alternativt kunskap inom biogasproduktion. Du har troligen tidigare arbetat som driftansvarig, driftchef, driftingenjör, produktionsledare eller liknande roller. 
 • Du har utbildning inom ledarskap eller flerårig arbetslivserfarenhet inom ledarskap.
 • Goda kunskaper i det svenska och engelska språket, både i tal och skrift.
 • God datorvana och bekväm med office365
 • Det är meriterande om du jobbar med eller är bekant med Lean produktion och arbete med ständiga förbättringar och daglig styrning.

Vi erbjuder: 
Vår personal är viktig för oss och vi har bra förmåner för vår personal. För att nämna några av dem erbjuder vi både friskvårdsbidrag och företagshälsovård. VMAB ser positivt på att förena föräldraskap med arbete, därför betalas en extra ersättning ut vid föräldraledighet. Vi tycker det är viktigt att ha balans mellan jobb och fritid och erbjuder både flextid och att vissa dagar i veckan kunna jobba hemifrån om man önskar. Vi arbetar löpande med kompetensutveckling. För våra anställdas trygghet har vi kollektivavtal. Företaget bjuder på frukost varje morgon.

Placeringsort: Mörrum, Karlshamn kommun
Start: Med hänsyn till uppsägningstid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Heltid med möjlighet att jobba hemifrån 2 dagar/veckan
Lön: Individuell lönesättning

I denna rekrytering samarbetar Västblekinge Miljö AB med Intensogruppen.
Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschef Karl Fast på telefon 072-5743212 alt karl.fast@vmab.se.

Ansökan tas emot via Intensogruppens webbsida www.intensogruppen.se
Vi tar ej emot ansökningar via mail på grund av GDPR lagstiftningen, skicka din ansökan via ansökningsknappen på Intensogruppens webbsida. 

Bild
Biogasanläggning med människor

Mer om Västblekinge Miljö AB 

Västblekinge Miljö AB (VMAB) är ett kommunalt bolag som ägs av kommunerna Karlshamn, Sölvesborg och Olofström. VMAB är ett ansvarsfullt miljöföretag med fokus på framtiden. Vår uppgift är att samordna avfallshanteringen i de tre kommunerna Karlshamn, Sölvesborg och Olofström. Där har vi ansvaret för planering, mottagning, sortering, ökad återvinning, drift av biogasanläggning, transporter, återvinningscentraler, information och kundtjänst. VMAB driver med egen personal, avfallsanläggningen i Mörrum, där finns också huvudkontoret. Återvinningscentralerna drivs till större delen av egen personal, medan transporterna av hushållsavfall utförs av entreprenörer. Vi är certifierade enligt ISO 9001, ISO14001, ISO45001.

Visste du att Västblekinge Miljö AB...
var en av de första i Sverige med fyrfackslösningen?
var först i Skandinavien att bygga en torrötningsanläggning för biogas?

Lär mer och gör din ansökan här!
Driftstörning VMAB

Driftstörningar efter IT-attack

VMAB har drabbats av en driftstörning efter en IT-attack. Flera av våra system är påverkade.

Automatisk Företagsfakturering på VMAB

Företagsfakturering

Automatisk fakturering för ditt företag! Smidigare besök på våra ÅVC för dig som är företagare.

Hjälte med matavfall

VMAB – hela Blekinges biogasförsörjare

I december förra året stod det klart att vi på VMAB stod som vinnare av upphandlingen för att hantera matavfall från Affärsverken i Karlskrona.

Se fler nyheter

Privat Företag